despre viata blog

Cine sunt? Sunt un om, o femeie deschisă către cunoaștere și cu o profundă curiozitate și înțelegere față de oameni. Mă fascinează mintea umană cu toată puterea ei de a ne direcționa într-o parte sau alta în viață, având gândurile noastre pe post de combustibil. Atât de simplu și de complicat în același timp.

Cum am început activitatea profesională? Am intrat foarte repede în ”câmpul muncii”, în sensul că responsabilitățile au fost foarte mari încă de la început. Am fost revizor de gestiune (nico legătură cu ceea ce îmi doream eu să profesez), cu responsabilitatea de a face inventare în chioșcurile de presă. M-am confruntat atunci cu dorința unora de a înșela și de a fura. Aveam doar 22 ani, dar am avut puterea să mă opun incorectitudinii unor oameni cu vârstă mai mult decât dublul vârstei mele. Ca o ”recompensă” pentru asta am fost propusă în funcția de coordonator de filială. Am refuzat inițial pentru că nu aveam destulă încredere în mine, aproape că nu știam cine sunt sau ce sunt în stare să fiu. D-na director de la acea vreme m-a susținut și pot spune că acela a fost momentul care m-a direcționat către un drum dificil, dar plin de satisfacții, de multiple oportunități de a învață și de a evolua. Eu am muncit întâi, învățând lucrurile în timp ce le făceam, apoi am studiat, am mers la facultate, am ”șlefuit” informațiile și am devenit cine sunt azi.

Am fost și agent de vânzări, chiar un bun vânzător, cu obiective de vânzări atinse, premii cucerite, clienți mulțumiți, șefi încântați! Am avut succes în domeniul acesta pentru că am înțeles că vânzarea nu înseamnă doar cerere și oferta. A fi vânzător înseamnă să știi să asculți, să știi ce și când să propui, să fii atent la nevoi, să scoți în evidență beneficii (nu doar caracteristici), să treci peste greutăți și să te bucuri când vezi ”clientul” mulțumit cu adevărat (fără să-ți fie teamă să-l privești în ochi).

Cine sunt când fac ce-mi place

Mi-am dorit mereu să fiu ”d-na profesoară” și eram foarte încântată când aveam ocazia să explic colegilor anumite lucruri, activități, procese sau caracteristici ale produselor din ofertă. Lucram în vânzări în 2004 și îi ajutam pe colegii mei, nou angajați, să învețe produsele și procedurile interne. Îi luăm cu mine la clienți să ”le arăt cum se face”. Managerul HR mi-a propus postul de trainer în firmă. Abia se înființa acest post (datorită nevoii pe care Compania o avea atunci) și am fost foarte încântată! De la începutul anului 2005 am trecut în departamentul HR.

M-am simțit precum peștele în apă, am simțit că sunt, exact cine sunt cu adevărat, în interiorul meu. Am acceptat chiar și diminuarea salariului (pentru că nu mai aveam comision din vânzări) pentru a face ceea ce îmi plăcea cel  mai mult. Am fost la cursuri (unele plătite de mine, altele de firma) că să mă perfecționez în HR. Am învățat (și am și făcut) recrutare, evaluare și chiar coaching pentru rezolvarea conflictelor dintre oameni. Feedback-ul pe care îl primeam mă motiva să-mi doresc mai tare acest domeniu, iar încrederea pe care oamenii mi-o arătau era mai mult decât oricare alt beneficiu.

Ca trainer am dezvoltat programe de instruire personalizate, cuprinzând teme precum: comunicare & relaționare, organizarea timpului și a activității, tehnici de vânzări și negociere, dezvoltare personală: gestionarea emoțiilor, depășirea barierelor mentale, diminuarea stresului și regăsirea stării de liniște interioară.

Cine sunt când îmi descopăr și alte abilități

În 2010 am intrat în domeniul Marketing-ului fără să-mi propun. Șeful meu de atunci mi-a spus că m-aș pricepe. Argumentul lui principal a fost că experiență anterioară (în special cea din vânzări) și abilitățile mele, mă recomandă ca fiind potrivită pentru acest domeniu. L-am ascultat pentru că eram dornică să mă perfectionez, să învăț și altceva. Nu a fost ușor, a fost nevoie să înțeleg multe lucruri dintr-un domeniu necunoscut, dar asta m-a motivat. Întotdeauna mă bucur să abordez lucruri noi, să pun în practică teorii, să corelez între ele cunoștințe din domenii diferite, să găsesc soluții și să descopăr cine sunt.

Succes? Da, am avut și am multe proiecte încheiate cu succes! Am elaborat planuri anuale de activități specifice Marketing-ului, am anticipat cam de câți bani este nevoie pentru realizarea activităților planificate, am revizuit bugetul și l-am monitorizat tot timpul. Uneori părea că știu mai bine câți bani mai am de cheltuit din bugetul de marketing decât din cel de acasă :)). Am realizat cataloage (chiar faine :)) și am învățat cum stau lucrurile și în promovarea on-line. Am combinat activitățile de Comunicare & Marketing cu training-urile de produs și/sau soft skills livrate către clienții interni și externi. Astfel, am reușit să fac mai bine cunoscute produsele promovate, motivând și oamenii!

succes

Cine sunt când vocea interioară strigă la mine

”D-na profesoară” strigă în interiorul meu și mă îndemna să-mi îndrept din nou atenția către cine sunt eu cu adevărat și să fac ceea ce îmi place cel mai mult. Strigătul ăsta interior m-a făcut să caut răspunsuri la întrebări, m-a direcționat către cărți de psihologie, coaching, NLP, apoi către yoga, m-a trimis la cursuri specializate în lucrul cu oamenii și iată-mă azi, o combinație de om de marketing, coach, mentor & trainer, pasionată de yoga, dar și cu tendințe de scriitor într-un blog despre viață! 😉  

https://www.linkedin.com/in/ioana-otoiu-marketing-comunicare-training/

foto: pixabay