oameni fericiti

Oameni puternici sau oameni fericiți?

Oameni puternici, oameni fericiți? Un om puternic nu poate fi fericit? Aceasta este dezbaterea multor oameni care au convingeri învechite sau neînțelese pe deplin.

“Defineşte succesul în termenii tăi, obţine-l după regulile tale şi construieşte-ţi o viaţă de care să fii mândru” 

Oprah Winfrey

Mi-a plăcut mult acest citat, ce vine – dintr-un punct de vedere – în completarea a ceea ce spuneam, în articolul anterior ”Femeie puternică sau femeie fericită?”, despre jumătăți. Suntem diferiți și avem nevoi diferite. Nu avem aceleași unități de măsură pentru fericire sau putere. Ceea ce unuia îi aduce fericire, altuia îi poate fi chiar indiferent sau, mai rău, îl poate face nefericit.

Oameni puternici și fricoși? Este posibil?

Se spune că unor bărbați nu le plac femeile puternice. Că se tem de ele. Oare? O femeie puternică sperie? Poate că, dacă puterea este privită ca forță fizică, da, aș înțelege că un bărbat de 1,60 m și 58 kg. se teme de o aruncătoare de ciocane (sportivă, la ea mă gândesc) de 1,80 m și 87 kg. Dar, din punct de vedere emoțional, căci despre asta vorbesc aici, un bărbat puternic își va dori o femeie puternică!

O femeie puternică este o femeie cu principii oneste de viață, cu tărie de caracter, responsabilă, descurcăreață, inteligentă și deschisă. O femeie puternică nu trebuie să fie o femeie neatrăgătoare, cum poate unii ar înțelege. O femeie puternică este feminină fără să aibă decolteu până la buric sau fusta de o palmă sub fund. O femeie puternică este sensibilă și plânge atunci când simte asta, când descărcarea ei nervoasă așa se realizează. Puterea de caracter nu este proporțională cu numărul de lacrimi. Dacă plângi nu înseamnă că ești slab. Ai un moment de slăbiciune, dar ai puterea interioară să mergi mai departe. O femeie puternică știe să-și susțină partenerul, să-i dea avânt și încredere și să-l facă fericit. O femeie puternică va fi fericită când bărbatul de lângă ea va fi fericit. Un bărbat puternic va dori o femeie puternică lângă el pentru că el, puternic fiind, va ști să o sprijine la rându-i, va ști să o facă fericită, iar fericirea ei va deveni fericirea lui. Un astfel de cuplu este un cuplu fericit, compus din oameni puternici, împliniți și fericiți.

oameni puternici, oameni fericiti

Un bărbat slab și frustrat va alege o femeie slabă, fără tărie de caracter. Un bărbat frustrat nu va dori să aibă o femeie inteligentă lângă el, pentru că se va teme că va fi văzut așa cum este. Slab. Frustrat. Indecis. Fără puterea de a o sprijini, de a lupta alături de ea. O femeie slabă se va bucura de orice bărbat care se va uita la ea. O femeie slabă, fără principii și fără puterea de a decide, vă plânge pentru a obține ceva, pentru a impresiona. Da, asta-i diferența, din punctul meu de vedere, dintre lacrimile unei femei puternice și ale unei femei slabe. Una este să plângi pentru a te descărca, a te elibera de emoții sau pentru că ești bulversat într-un anumit moment, și alta este când plângi pentru a obține ceva. Lacrimile nu înseamnă întotdeauna slăbiciune, așa cum nici pumnul în masă sau înjurătura nu înseamnă putere. Modul în care ne manifestăm este diferit și ține de personalitatea fiecăruia. Cei care știu să-și gestioneze emoțiile sunt oameni puternici și fericiți!

“Atunci când îţi asumi riscuri, înveţi că vor fi momente în care vei avea succes şi momente în care vei eşua şi că ambele sunt la fel de importante.” 

Anne Sweeney

A-ți asuma deciziile, principiile, riscurile și toate lucrurile pe care le faci, este o dovadă de putere! Putere de caracter, putere a personalității tale! Asta înțeleg eu prin putere și nu consider că nu poți fericit când ești puternic. Dimpotrivă! Chiar dacă, uneori, asumarea vine la pachet cu momente de nefericire (atunci când nu-ți iese așa cum ai fi dorit), nu înseamnă că, per total, nu ești fericit! Ești fericit pentru că ești puternic și îți asumi viața cu bunele și relele ei!

Oamenii slabi nu-și asumă niciodată nimic. Ei caută vinovați peste tot. Chiar și aerul respirat poate fi vinovat pentru că nu a ajuns la timp la creier pentru a-l oxigena. Acești oameni vor fi nefericiți, de fapt. Pentru că, în căutarea permanentă a vinovaților, nu au timp să se bucure de nimic. Deci, a fi slab nu înseamnă că ești fericit. Nereușitele nu te vor face fericit (dacă ești întreg la cap), ci te vor amărî permanent.

Morala (sau ce concluzie trag eu din această proprie dezbatere): Oameni puternici sunt cei care se înconjoară de oameni puternici pentru că ei știu să se bucure de reușite și să-și asume nereușitele, iar oamenii slabi vor sta cu oameni slabi și își vor plânge reciproc pe umăr, căutând în jur vinovații nefericirii lor.

Totuși, ce sunt cei pe care îi numim oameni puternici?

foto: pixabay

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *